Nieuws

Ook onze vogelwacht staat vierkant achter boer Murk!

In overleg met de leden heeft het bestuur van Vogelwacht Langezwaag, Luxwoude e.o. besloten om het initiatief ‘Red de weidevogel’ van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân financieel te ondersteunen. Onze vogelwacht doneert € 750,00 en adopteert daarmee 100 m2 weidevogelgrond voor de grote uitbreiding van het plasdrasgebied bij boer Murk Nijdam in Wommels. Ook het aantal vogelkijkhutten zal er worden verdubbeld van twee naar vier.

Met deze donatie treedt onze vogelwacht toe tot de Club van 500 van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân. In 2021 krijgen we een uitnodiging voor de officiële opening van de nieuw aan te leggen plasdras van Murk Nijdam. Ook zal de naam van onze vogelwacht worden vermeld in één van de vier vogelkijkhutten van Murk Nijdam.

Boer Murk Nijdam'Skriezeboer' Murk Nijdam

Het weiland van Murk Nijdam bestaat uit 3 percelen van elk 1 hectare, dit is in totaal 30.000 m2. Per 10 april 2020 was er al 27.302 m2 geadopteerd!

Wil je meer weten over dit prachtige initiatief? Of wil je ook een vierkante meter (€ 7,50) of misschien wel 10 (€ 75,00) adopteren? Kijk dan op www.reddeweidevogel.nl.

Agrarisch Natuurfonds Fryslân

 

Lid worden van onze vogelwacht

Nu lid worden